O zbornici
Zgodovina
Katalog informacij Javnega značaja
Člani o zbornici

MNENJA ČLANOV

Renata Mlakar, Termoglas d.o.o.
Servis na območni zbornici nam omogoča, da vedno dobimo nasvet, ko ga potrebujemo. Njihov odziv je takojšen, kar nam veliko pomeni. Ne moremo si privoščiti, da bi na rešitev čakali dlje časa. Redno se udeležujemo njihovih seminarjev, nazadnje pa so nam pomagali pri doregistraciji dejavnosti našega podjetja. Menim, da je članstvo v zbornici koristno tudi zaradi vseh aktualnih informacij, o katerih nas seznanjata tako krovna kot lokalna zbornica. Nemogoče je, da bi sami sledili vsem spremembam. S strokovnim delom na območni zbornici sem zadovoljna, tako da lahko njihove storitve priporočim tudi ostalim.

Tomaž Žužek, s.p., avtoprevozništvo
Kor prevoznik se s svojimi zaposlenimi delavci srečujem z različnimi situacijami in za reševanje le teh moraš veliko vedeti. Nemogoče je, da bi en sam človek vse to poznal. Ob tem so še nenehne spremembe zakonodaje, katerim je tudi nemogoče tekoče slediti. Čeprav sem na začetku razmišljal ali ostati član zbornice ali ne, sem sedaj še bolj prepričan, da mi koristi. Na zbornico se obračam po nasvete, zame sledijo spremembam na področju prevozništva in me obveščajo. Preko zbornice se udeležujem tudi rednih usposabljanj. Nazadnje sem se udeležil septembrskega seminarja o novi inšpekcijski službi (furs) ter o vrstah delovnih pogodb.

Jernej Jug, s.p., dejavnost obdelave kovin
Utopno kovaštvo Jug je že tretja generacija, ki se ukvarja z utopnim kovanjem. Oče je bil več kot 30 let član OZS, sedaj pa že nekaj let vodim podjetje jaz in sem prav tako član Obrtne zbornice. Z njihovo pomočjo sem lansko leto pridobil naziv orodjarski mojster. Od Obrtne zbornice imam veliko, saj organizirajo številna izobraževanja, ki jih vodijo visoko usposobljeni predavatelji. Današnja zakonodaja se kar naprej spreminja in ji je težko slediti, s pomočjo Obrtne zbornice mi to uspeva, saj je za uspešno poslovanje podjetja potrebno spremljati novosti. Prav tako organizirajo razna druženja, dodatne ugodnosti pri partnerjih OOZ Sevnica in presenečanja za naše otroke v prazničnih dneh. Da ne pozabim omeniti še brezplačno revijo Obrtnik, ki izide mesečno in poroča o vseh aktualnih temah, ki se dotikajo nas obrtnikov. Obrtni zbornici želim še naprej uspešno poslovanje, da bila še naprej pomemben sogovornik pri sprejemanju zakonodaje in uspešno zastopala interese obrtnikov.

Benjamin Očko, s.p., prevozništvo
Zbornica nam je v preteklosti nudila precej podpore na različnih področjih naše panoge. Je zanesljiv in hiter vir informacij iz vseh področij našega dela, kar je v teh časih, ko je tempo dela še hitrejši, zelo pomembno. Udeležujemo se seminarjev in izobraževanj o aktualnih spremembah na področju delovnega prava in davčne zakonodaje ter iz področja cestno-prometnih predpisov idr. Zadovoljni smo s strokovnostjo, dostopnostjo in odnosom delavcev tako na lokalni, kot tudi na globalni ravni.

Andrej Prijatelj s.p., gradbena mehanizacija in storitve
Pred 20 leti sem se podal na samostojno podjetniško pot. V začetku sam, danes v krogu svojega tima. Pri vodenju podjetja se držim misli: »Če imaš rad to kar delaš, boš uspešen«. Poleg lastnega znanja in velike predanosti delu, sodelujem tudi z Obrtno-podjetniško zbornico. Le ta je zame uveljavljen in ugleden poslovni partner. S svojim delovanjem poskuša prispevati k uveljavljanju dobrega imena obrti in podjetništva. Obrtna zbornica nas povezuje, druži in obvešča o spremembah zakonodaje, organizira izobraževanja in predavanja strokovnjakov iz različnih področij.
Obrtno – podjetniška zbornica Sevnica se ob koncu leta svojim članom zahvali za sodelovanje s predstavo in pogostitvijo, prav tako pa ne pozabi na naše otroke, ki jih po končani otroški predstavi preseneti z obiskom Božička. S tem jim pričara iskrice sreče in veselja v njihove otroške oči.
Želim si, da bi se naše sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje. Združeni smo uspešnejši.

Žiga Konec, s.p., reklamni studio
Biti član zbornice ne pomeni samo informacij, izobraževanj in popustov, katere si po večini podjetniki dogovorimo sami, ampak pomeni instrument, s katerim lahko in moramo vplivati na spremembe zakonodaje v bodoče. Ker se politiki velikokrat do podjetnikov, obrtnikov in podjetij obnašajo sprenevedljivo, zbornica ostaja-postaja prva linija obrambe. Želim si, da bi zbornica delovala boj agresivno kot do sedaj, za kar pa bomo potrebni s konstruktivno energijo nabiti člani. Čedalje boj se zavedam, da bomo »relativno mladi« tisti, ki bomo svoje želje in potrebe z vključevanjem v zbornico vpisali nova pravila igre. Vsem, ki se podajajo na podjetniška pota predlagam, da obiščejo tudi OOZ Sevnica.

Srečko Pšeničnik, s.p., slikopleskarstvo
Že več kot 20 let sem član OOZ Sevnica in sem zadovoljen z njenim delovanjem. Kadarkoli potrebujem kakšno pomoč ali svetovanje mi strokovno podkovan kader na o obrtni zbornici priskoči na pomoč. Kljub uveljavitvi zakona o prostovolnem članstvu upam, da nas bo čimveč ostalo združenih v obrtni zbornici, le tako bomo lahko kljubovali pritiskom in bremenom, ki jih država nalaga na nas obrtnike in male podjetnike. Skupaj zmoremo več!

Alojz Stegenšek, s.p., avtoservisna dejavnost
Kot član obrtne zbornice sem že od začetka opravljanja svoje dejavnosti, torej 15 let. Članske ugodnosti in ponudbe sem koristil že v preteklosti, vendar se potreba po dodatnih informacijah in znanju v zadnjem času vse bolj povečuje, zato nisem nikoli pomislil, da ne bi bil član zbornice.
V teh težkih gospodarskih časih je še posebej pomembna složnost, saj državni aparati vidijo v obrtnikih samo »molzno kravo«. Zakoni se nenehno spreminjajo in dopolnjujejo, zato je območna obrtna zbornica tista, na katero se najprej obrnemo za potrebnimi informacijami. Vsekakor smo povezani močnejši in učinkovitejši.

Marjeta Tihole, s.p., frizerstvo
V prvi vrsti sem se odločila za članstvo, ker želim biti na tekočem o novostih. Zbornica mi lahko te informacije ažurno zagotavlja. Vedno pa imam na razpolago njihov servis. Na OOZ Sevnica sem bila deležna prijaznega in domačega sprejema, zato sem pri njih tudi nadaljevala z registracijo dejavnosti. Za razliko od prejšnjega registracijskega organa so me tu opremili še z dodatnimi informacijami in nasveti, ki jih prej drugje nisem dobila. Razlika je očitna. K odločitvi v članstvo pa so botrovali tudi moji poznati, od katerih sem slišala, da so jim to in ono zadevo rešili na zbornici. Uporabila pa bom tudi njihove ugodnosti, ki jih nudijo njihovi partnerji.

Silva Fric, vrtnarstvo in cvetličarstvo, Sevnica
Že skoraj 45 let sem članica obrtno-podjetniške zbornice. Toliko časa že opravljam obrt. Bi rekla, da mi je članstvo v veselje. Omogoča mi, da sem ves čas seznanjena s spremembami, novimi predpisi, ki jim sama ne slediti. To in tudi druge naloge zame opravi strokovna služba na zbornici, hitro in strokovno. Storitve lokalne zbornico uporabljam več kot storitve OZ Slovenije, čeprav ti vršijo pomembno nalogo, to da zastopajo nas do države. V moji dejavnosti trenutno vršimo preoblikovanje firme v drugo statusno obliko. Za članstvo se bomo odločili tudi v bodoče. Mlajšim generacijam svetujem naj se povezujejo v obrtni zbornici ter se prepričajo o ugodnostih članstva.

Zvonko Pavlič, s.p., prevozništvo
Ob pričetku obrtniškega staža sem se včlanil v obrtno zbornico sicer obvezno, ampak mi to ni pomenilo breme. Nikoli nisem pomislil, da bi zapustil članstvo, saj v tej skupnosti občutim neko sigurnost, ker smo samostojni podjetniki prepuščeni sami sebi in svoji iznajdljivosti. Ko sem potreboval strokovno pomoč na področju prevozništva, licenc, cestno prometnih zakonov, saj vseh novosti tudi ne moreš sledit, so mi bili zaposleni v območni zbornici Sevnica vedno na razpolago. Udeležujemo se tudi seminarjev s področja računovodstva in tudi ostalih, s katerimi si izpopolnjujemo znanje, ki ga potrebujemo pri svojem delu. Vsekakor, dokler vem, da so na telefonski številki območne obrtne zbornice v Sevnici dosegljivi zaposleni, za katere vem, da če že tisti trenutek ne vedo odgovora, se bodo potrudili in ga poiskali, ne mislim zapustiti članstva zbornice. Seveda pa moram povedati , da se trudijo tudi v Ljubljani, kjer urejamo licence za prevoze in dokumente za tujce, dovolilnice. Ne rečem, da se kakšna stvar nebi dala poenostaviti, ampak to je že druga zgodba.

Polona Kozinc, s.p., frizerstvo
Meni, v moji dejavnosti, članstvo v zbornici pomeni veliko in mi pripomore k boljšemu poslovanju. Na OOZ Sevnica vedno prisluhnejo našim željam o izobraževanju iz področja stroke in zakonodaje. Izobraževanja nam tudi organizirajo in sofinancirajo. Redno nas obveščajo ali preko pošte ali e- pošte ali telefona o novostih iz različnih področij, ki jih kar prehitro piše in spreminja zakonodaja. Zbornica je velik pomočnik pri reševanju težav, ki vzporedno nastajajo, če želiš dobro opravljati svojo dejavnost. Na zbornico sem se po pomoč zatekla tudi takrat , ko sem poslovni prostor selila na novo lokacijo in razširila dejavnost. Kar nekaj je težav, ki jih prej sploh ne pričakuješ. Pomagali in spodbujali pa so me tudi takrat, ko sem delala mojsterski izpit. Zaposlena na zbornici sta res ažurna in izčrpna, ko potrebuješ pomoč. Z delom sem zadovoljna, ker je kvalitetno opravljeno , strokovno, prijazno do članov, hitro, zato si želim da tako tudi ostane. Pomembno je tudi, da nas OZ Slovenije še naprej zastopa in ščiti pred državo. Tako vsi pripadamo eni skupnosti in lahko vsi , vsak po svoje z skupnimi močmi iztržimo od države večje koristi.

Miran Zupan, s.p., avtoservisna dejavnost
Prednosti članstva obrtne zbornice vidim na več področjih. To so izobraževanja, objava raznih novosti, informacij, kakor tudi pomoč pri pripravi različnih dokumentov. Sam o izstopu iz članstva ne razmišljam, saj mi veliko pomeni že samo druženje z obrtniki in s tem tudi izmenjava koristnih informacij.

Dolničar Marinka, s.p., gradbeništvo
Izhajam iz obrtniške družine z več kot 40-letno tradicijo. Že moji starši so se vključevali obrtno zbornico, sedaj sem tudi jaz članica. Ves ta čas je obrtna zbornica dober servis, le poslužiti se ga je treba. Za primer naj navedem, da so mi na območni zbornici pomagali glede prenosa dejavnosti, dobim pa tudi ostale informacije, ki jih potrebujem pri poslovanju. S prebiranjem revije Obrtnik in ostalih obvestil sem redno obveščena o spremembah tehnične zakonodaje, delovne in ostale. Z istim namenom se udeležujem tudi izobraževalnih dogodkov, ki jih zbornica za nas organizira. Nenazadnje pa ne pozabimo da je obrtna zbornica naš delodajalski sindikat, preko katerega lahko vplivamo na spremembe zakonodaje.

Lenka Možič, s.p., dejavnost pralnic
Ker se zavedam, kako pomembno je združevanje nas malih obrtnikov, in ker želim pripadati skupnosti obrtnikov, sem se odločila za članstvo v obrtni zbornici. Vem, da v kolikor bom rabila nasvet ali informacijo, se lahko kadarkoli obrtnem na zbornico. Tudi družabni dogodki, kot je bilo minulo srečanje članov, je zame koristno. Nameravam se tudi vključevati v aktivnosti sekcije kemičnih čistilcev in pralnic pri OZS, dobrodošla pa je tudi revija Obrtnik.